Werkwijze

Hier staat Care 2 Get There voor

Met Care 2 Get There staan wij voor Zorg die je verder brengt!

Om mensen met een (licht) verstandelijke beperking verder te brengen, zorgen wij voor zinvolle dagbesteding en bieden wij de juiste (ambulante) begeleiding. Wij zijn er voor de zorg en ondersteuning van alle leeftijden. Van jongvolwassenen tot ouderen en voor verschillende culturen en geloofsovertuigingen.

Om mensen met een (licht) verstandelijke beperking verder te brengen, integreren wij verschillende levensdomeinen binnen de zorg en zorgen wij voor continuïteit. Wij ondersteunen onze cliënten zo optimaal mogelijk door met hen mee te denken, toegankelijk te zijn en hen steeds als individu te benaderen

Onze aanpak: de BOE-methode

Om ondersteuningsvragen voor mensen met meervoudige problematiek integraal aan te pakken, ontwikkelden wij bij Care 2 Get There de ‘BOE-methode’. De BOE-methode staat voor ‘Bewegen, Ontwikkelen en Educatie’. De onderdelen van de BOE-methode kunnen zowel samen, als los van elkaar functioneren. Door middel van de BOE-methode kunnen wij individuele wensen en behoeften van cliënten op maat realiseren en krijgt elke cliënt de best passende zorg en ondersteuning.

De onderdelen van de BOE-methode sluiten direct aan op de levensdomeinen in het zorgbeleid. Deze onderdelen hebben als doel te zorgen voor een zinvolle dagbesteding die aansluit bij de ontwikkeling van de cliënt. Zo sluit het onderdeel ‘bewegen’ aan bij het levensdomein ‘gezondheid’. De onderdelen ‘ontwikkeling’ en ‘educatie’ sluiten aan bij het levensdomein ‘zingeving’.

Bewegen: Met dit onderdeel zorgen we ervoor dat de cliënt actief wordt en blijft, door bewegingsactiviteiten te organiseren die aansluiten bij de behoefte van de cliënt.
Ontwikkelen: Met dit onderdeel richten we ons op de (sociale) ontwikkeling van de cliënt, bijvoorbeeld door het ontwikkelen van sociale vaardigheden of het doen van activiteiten die zelfredzaamheid bevorderen.
Educatie: Met dit onderdeel zoeken we samen met de cliënten naar een daginvulling die aansluit bij de interesse van de cliënt, zodat de cliënt het makkelijker kan volhouden. Denk hierbij aan creatieve activiteiten of het zelf leren doen van het huishouden.
Onze website maakt gebruik van cookies. De noodzakelijke en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren.
close-image